poniedziałek, 2 grudnia 2013

Papryczki jalapeno marynowane z fetą


OSTRO!

Tak właśnie lubimy!


10 sztuk papryczki jalapeno
0,5 kostki ser feta
0,5 szklanki oliwa z oliwek
5 ząbków czosnek
5 sztuk oliwki zielone
0,5 sztuki cebula biała
bazylia otarta
oregano

Z papryczek wydrążyć pestki i nafaszerować je serkiem.
Na dno słoiczka umieścić połowę cebuli, czosnku i oliwek. 
Ułożyć papryczki w słoiczku, z góry ułożyć resztę cebulki, czosnku i oliwek.
Zasypać ziołami, zalać oliwą, słoik dobrze zakręcić, lekko wstrząsnąć słoiczkiem aby oliwa z ziołami się dobrze rozprowadziła.
Odstawić na 2 tygodnie żeby dobrze przeszły smaczkiem.

3 komentarze: