czwartek, 12 września 2013

Krem krówkowy

Przepis na ten krem krówkowy zapożyczyłam od Waniliowej Chmurki. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika. 

Składniki
  • 100 g cukru
  • 40 masła
  • 200 g śmietanki 30 %

Sposób przygotowania
W rondelku rozpuścić cukier do złotego koloru. Cały czas mieszając dodać masło i śmietankę. Masę podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zacznie być bardziej gęsta. Gotową masę przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Smacznego!

3 komentarze:

  1. O matko kochana. CUdownY! Ileż bym dała teraz za choćby łyżeczkę tego kremu!

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak! Wygląda nieziemsko! Jest w 100% warty wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. JUż sobie wyobrażam jego smak - o jejku :)))

    OdpowiedzUsuń