OSTRO!
Tak właśnie lubimy!
10 sztuk papryczki jalapeno
0,5 kostki ser feta
0,5 szklanki oliwa z oliwek
5 ząbków czosnek
5 sztuk oliwki zielone
0,5 sztuki cebula biała
bazylia otarta
oregano
Z papryczek wydrążyć pestki i nafaszerować je serkiem.
Na dno słoiczka umieścić połowę cebuli, czosnku i oliwek.
Ułożyć papryczki w słoiczku, z góry ułożyć resztę cebulki, czosnku i oliwek.
Zasypać ziołami, zalać oliwą, słoik dobrze zakręcić, lekko wstrząsnąć słoiczkiem aby oliwa z ziołami się dobrze rozprowadziła.
Odstawić na 2 tygodnie żeby dobrze przeszły smaczkiem.
Na dno słoiczka umieścić połowę cebuli, czosnku i oliwek.
Ułożyć papryczki w słoiczku, z góry ułożyć resztę cebulki, czosnku i oliwek.
Zasypać ziołami, zalać oliwą, słoik dobrze zakręcić, lekko wstrząsnąć słoiczkiem aby oliwa z ziołami się dobrze rozprowadziła.
Odstawić na 2 tygodnie żeby dobrze przeszły smaczkiem.
Muszą być pyszne ! Kocham te papryczki :) !
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takich przysmaków :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa przekąska
OdpowiedzUsuń