Czekam, aż takie miejsce powstanie! Mam nadzieję, że uzbiera Nas się wiele :) Od nie przeszło pół roku, prowadzę blog kulinarno-fotograficzny The World in a Pink Envelope, gdzie poza prostymi przepisami, uczę się również fotografii na żywych organizmach. Serwuję proste muffinki, koktajle, a ostatnio polubiłam pancakes z różnymi dodatkami. Tak mam na początek puszyste naleśniki cynamonowo-kawowe z dżemem bądź czekoladą.
Składniki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyzeczka kawy rozpuszczalnej
Dodatkowo
- słoiczek dżemu
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Przygotowanie
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i kawę wymieszać razem. Dodać jajko, mleko, olej, mieszać do uzyskania gładkiej masy. Rozgrzać patelnię, nakładać placuszki i smażyć ok 2 min do pojawienia się pęcherzyków, po czym obrócić na drugą stronę i smażyć ok 1 min. Podać z dżemem ulubionym lub przygotować rozpuszczoną czekoladę i polać . Smacznego!
Naleśniczki wyglądają bajecznie!!! Pięknie wyrośnięte i można je zajadać z ulubionymi dodatkami :) WSPANIAŁE!
OdpowiedzUsuńNo to witamy The World in a Pink Envelope :)
Wyglądają apetycznie, piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń