niedziela, 23 czerwca 2013
Masełko czosnkowo- szczypiorkowe
Przepis bardzo łatwy, ale bardzo efektywny. Do takiego masełka wystarczy bagietka, jest pyszne samo w sobie. Idealne na grilla! Oczywiście jako dodatek do pieczonego chlebka, a nie do pieczenia na grillu :)
Składniki:
0,5 kostki masła,
4 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku,
4 ząbki czosnku,
sól (jeżeli masło jest niesolone).
Masło najlepiej by było temperatury pokojowej, dodać do niego szczypiorek i drobno posiekane ząbki czosnku, posolić (jeśli masło jest niesolone). Wymieszać, ugniatać łyżką aby wszystko dobrze się połączyło. Następnie wyłożyć na folię spożywczą, zrobić rulonik, zawinąć i wstawić do lodówki by stwardniało.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz